bandera castella
bandera catala
Serveis per al taller
Serveis per al taller
Campanyes del Gremi – TRENQUEM ESQUEMES
logo trenquem esquemes
foto trenquem esquemes
INICIATIVA DEL GREMI DE TALLERS DE BARCELONA PER IMPULSAR LA PARITAT DE GÈNERE EN LA PROFESSIÓ DE REPARACIÓ DE VEHICLES DE MOTOR
Volem contribuir a trencar l'estancament en els baixos nivells de participació femenina en funcions qualificades dels tallers i difondre el potencial de carrera professional que poden oferir les noves tecnologies digitals i de sostenibilitat en el manteniment i reparació dels vehicles de motor.

El Gremi de Tallers de Barcelona posa en marxa el projecte TRENQUEM ESQUEMES, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, per fomentar la incorporació normalitzada de les dones a l'exercici de la professió de la reparació de vehicles.

Segons estudis del Gremi, estimem que actualment sols un 4% aproximadament de titulars de taller són dones i en els últims 15 anys, solament hauria incrementat un 1%, la qual cosa evidencia un estancament persistent.

Al Gremi volem conèixer orígens, motivacions i expectatives per tal de proposar actuacions a les Institucions, a Educació i al nostre propi sector.

banner trenquem esquemes
Poden les dones aportar una nova perspectiva als Tallers?

Perquè les joves estudiantes no opten més per cursar estudis d’Automoció?

banner trenquem esquemes
Quines són les experiències de dones professionals del Taller? Què han hagut de superar i quins reptes seguiran afrontant?

Quin pot ser el paper de les noves tecnologies de l’Automoció per avançar en la paritat de gènere en la professió?

Aquesta iniciativa pionera ens ha permetre identificar les causes del desequilibri de gènere per revertir-ne els efectes, la qual cosa ha de dinamitzar la professió i promoure un canvi de mentalitat més proactiva a la societat i les institucions per avançar en l'impuls de la paritat de gènere en el sector de la reparació i manteniment de vehicles de motor i incentivar la participació femenina qualificada en el sector, generant un posicionament social del sector de tallers més innovador en la nostra demarcació.

Moltes gràcies per col·laborar!